Boek & Film

Boek & Film
Mothering Sunday; serie B
Datum: maandag 3 oktober 2022
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - 22.00 uur uur
Kosten: Per serie € 50,00; serie A en serie B samen: € 87,50. Losse kaarten € 11,50 /13,50 (indien nog voorradig).

In het jaar 1924 heeft het dienstmeisje Jane op Moeders Zondag vrij gekregen. Zelf is ze wees en heeft ze geen familie om te bezoeken. Het echtpaar voor wie ze werkt, de Nivens, gaat die dag lunchen ter ere van de verloving van Paul, de zoon van hun buur. Jane en Paul hebben sinds jarenlang een affaire.
Mothering Sunday
is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Met Odessa Young als Jane, en daarnaast Olivia Colman (The Father), Colin Firth (Supernova) en Josh O’Connor (The Crown).

Gebaseerd op Moeders zondag van Graham Swift

Eva Husson / VK / 2021 / 110 min 

Serie B.  Kaartverkoop via Figi

Inleiding vooraf door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen met aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt van te voren via de e-mail een reader bij de film.

N.B. Deze film staat in de Uit in Zeist gids 2022 - 2023 aangekondigd voor 14 november 2022. De juiste datum is 3 oktober 2022!


Trailer:

Boek & Film wordt georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi-bioscoop.