BOEM Paukeslag door 'De Alpejagers'

De dichtgroep 'De Alpejagers' brengt met hun programma
BOEM PAUKESLAG een ode aan de Vlaamse dichter Paul van Ostaijen, de Dada-ist in de Nederlandstalige literatuur. Zij hebben in veertien eerdere voorstellingen het publiek weten te boeien door de op papier grafisch aparte gedichten van Paul van Ostaijen uit te voeren in een klankspel van menselijke stemmen.

Het gezelschap 'De Alpejagers' bestaat uit de dichters Nanny Luijsterburg, Mia Wittop Koning, Gerard Beentjes, Jaap Lemereis en Ali Serik. Veel mensen kennen Boem Paukeslag en de Singer Slinger Naaimasjien nog uit hun schooltijd, maar 'De Alpejagers' laten de gedichten op een volstrekt eigen wijze horen. Ook brengen 'De Alpejagers' eigen gedichten, waarbij zij zich hebben laten inspireren door hun Vlaamse voorbeeld. 

Eerder waren zij al te zien in Eemnes, Amersfoort, Zeist, Alkmaar, Hilversum en Utrecht.

Kortgeleden verscheen van Ali Serik het epos Land van Weemoed. Het boek verhaalt in een gedicht van meer dan vierhonderd pagina's de geschiedenis van een vergeten generatie, de eerste generatie gastarbeiders uit Turkije. Na afloop van de voorstelling kunnen toeschouwers zijn boek kopen en door de dichter laten signeren.

Literair Zeist organiseert deze voorstelling in het kader van de Week van de Poëzie samenwerking met Boekhandel Kramer & Van Doorn

Datum: zondagmiddag 29 januari 2023
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Boekhandel Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 te Zeist
Toegang: gratis, graag vooraf aanmelden: info@kramerenvandoorn.nl