Jubileum 200e geboortejaar Multatuli

Jubileum 200e geboortejaar Multatuli
Jubileum 200e geboortejaar Multatuli
Datum: donderdag 9 december 2021
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Tijd: 19:30 - 22:00 uur uur
Kosten: € n.n.b. en € n.n.b. voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Jubileum 200e geboortejaar Multatuli

Donderdagavond  9 december vieren we het 200ste geboortejaar van Multatuli

Vorig jaar werd Multatuli, pseudoniem van E.D. Dekker en schrijver van de roman Max Havelaar, 200 jaar geleden geboren. Literair Zeist had daarvoor een mooi programma voorbereid dat door de coronamaatregelen niet kon doorgaan.

Maar we doen dit jaar een nieuwe poging.

  • Er zal een tentoonstelling van etsen van schrijver, graficus en schilder Harry van Kruiningen (1906-1996) te zien zal zijn in De Klinker (Bibliotheek/Muziekschool KunstenHuis. Deze serie van 20 werken is geïnspireerd door de ‘Minnebrieven’ van Multatuli, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker. Deze tentoonstelling is te zien van 9 december tot en met 9 januari.
  • Voordrachtskunstenaar Sjef Honer zal op zijn eigen wijze de beroemde, tragische liefdesgeschiedenis van Saidjah en Adinda voordragen. Dit op zichzelf staand verhaal is afkomstig uit het meest bekende boek van Multuatuli, Max Havelaar, 
    Sjef Honer heeft als docent dramatische vorming en drama-therapeut jarenlang gewerkt binnen het onderwijs en zorginstellingen. Momenteel legt hij zich toe op het vertellen van verhalen. Zijn uitvoeringen van het beroemde verhaal op middelbare scholen en podia worden met veel enthousiasme ontvangen.
    Trailer: https://vimeo.com/427769802
  • Lezing Elsbeth Etty, bestuurslid Stichting Multatuli Huis. De titel en de inhoud van de lezing wordt hier binnenkort bekend gemaakt

Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Locatie: theaterzaal van De Klinker (Bibliotheek/Muziekschool)
Toegang: 9 euro en 7 euro voor leden Idea Bibliotheek en ASZ.
Kaartverkoop
: start binnenkort

Bibliotheek Idea hanteert de RIVM-richtlijnen inzake corona: voor deze avond is het coronatoegangsbewijs verplicht in combinatie met een geldig identiteitsbewijs.

Foto's: Multatuli: César Mitkiewicz,; Elsbeth Etty: Huub Liebrand en Sjef Honer: Gerard van den Dool.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht