Uitreiking Literatuurprijs Zeist 2022

Vrijdagavond 18 november 2022 maakte Laura Hoogstraten, wethouder van o.a. Kunst en  Cultuur van Zeist, de winnaars van de LiteratuurPrijs Zeist 2022 bekend en reikte ze de bijbehorende prijzen uit. 

Voor de LiteratuurPrijs Zeist 2022 werden 190 gedichten ingezonden. 

Tijdens een feestelijk avond, vrijdagavond 18 november 2022, met voordrachten door de genomineerde dichters en omlijst door muziek van zanger-liedjesschrijver Paul de Ridder maakte Laura Hoogstraten, wethouder van o.a. Kunst en Cultuur van Zeist, de namen van de prijswinnaars bekend en de namen van de dichters die een eervolle vermelding voor hun gedicht kregen.
Presentatie: Daan Warnas (o.a.. presentator van Slotstad RTV) en Fred Penninga presenteerden de avond.

De prijswinnende gedichten zijn samen met de eervolle vermeldingen en een aantal geselecteerde gedichten (totaal 30 gedichten) in een fraaie bundel gepubliceerd, die deze avond ook werd gepresenteerd. 

De dichters van wie het gedicht in de bundel is opgenomen ontvingen een gratis exemplaar. De bundel is voor 12,50 euro  verkrijgbaar bij Boekhandel Kramer & Van Doorn in Zeist en te bestellen via info@literairzeist.nl. De verzendkosten zijn voor rekening van de besteller.

Literair Zeist organiseerde de gedichtenwedstrijd en de avond van de prijsuitreiking, in samenwerking met KunstenHuis Idea en Vereniging Taalpodium.

De LiteratuurPrijs Zeist 2022 werd mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het K.F. Heinfonds, het Elise Mathildefonds, en het Carel Nengermanfonds.