Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Annejet van der Zijl over 'Fortuna's kinderen'
Datum: donderdag 4 november 2021
Locatie: Bibliotheek Idea Zeist
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 11,- en € 9,50 voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist.

Annejet van der Zijl 

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non- fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.
 

Fortuna's kinderen

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?
Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte bloedlijn?
Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.


Annejet van der Zijl wordt deze avond geïnterviewd door Ivan Borghstijn over haar nieuwe boek.

Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er gelegenheid boeken van Annejet van der Zijl te laten signeren.

Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn, Bibliotheek Idea Zeist en Literair Zeist.
 
Meer informatie over Annejet van der Zijl vindt u HIER
 
Let op: nieuwe aanvangstijd: 19.30 uur, na afloop heeft u dan nog gelegenheid om met een drankje na te praten in de foyer.

Locatie: theaterzaal van De Klinker (Bibliotheek/Muziekschool)
Toegang:
11,00 en  9,50 voor leden Idea Bibliotheek
Kaartverkoop
: online, in de vestigingen van Bibliotheek Idea en bij Boekhandel Kramer & Van Doorn