Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Lisa Weeda over 'Aleksandra': geannuleerd
Datum: dinsdag 31 mei 2022
Locatie: Boekhandel Kramer & Van Doorn
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: € 7,50 en € voor leden van Bibliotheek/Idea Zeist. 7,50

De avond met Lisa Weeda is helaas geannuleerd! U kunt zich niet meer voor dit evenement aanmelden.

Lisa Weeda

Lisa Weeda (Rotterdam, 25 januari 1989) is een Nederlands schrijfster en literair programmamaker/scenarist. 
Van haar derde tot haar zesde woonde ze in Duitsland. Ze doorliep het Johan de Witt-gymnasium en studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Weeda studeerde in 2015 in Arnhem af aan ArtEZ in Creative Writing.
In 2016 verscheen haar chapbook De benen van Petrovski, een literaire weerslag van haar reis naar Oekraïne, het land waar haar grootmoeder vandaan komt en nog een groot deel van haar familie woont. Oekraïne staat vaak centraal in haar werk.

Ze werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Aleksandra is haar debuutroman.
Het boek is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2022, samen met vijf andere genomineerden staat het op de shortlist.

Aleksandra

Lisa Weeda reist in opdracht van haar vierennegentigjarige grootmoeder Aleksandra naar Loegansk, op zoek naar het graf van haar oom Kolja, die sinds 2015 is verdwenen. Lisa weet de grenspost van het oorlogsgebied te trotseren en in haar vlucht tuimelt ze terug in de tijd. Ze belandt in het paleis van de Sovjets, waar haar overgrootvader Nikolaj al sinds zijn eigen dood in 1953 wacht op Aleksandra. Na Aleksandra's deportatie in 1942 naar Duitlsand heeft hij haar nooit meer gezien. Samen met Nikolaj dwaalt Lisa door het paleis, dit limbo waar ook Kolja zich schuilhoudt, en wekt ze de geschiedenis van haar Don Kozakken-familie tot leven.
Aleksandra
is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen.

Meer informatie over Aleksandra vindt u HIER
 

Lisa Weeda wordt deze avond geïnterviewd door Sandra van Doorn, er is ruimte voor het stellen van vragen en uiteraard signeert Lisa Weeda haar boek.

Deze schrijversontmoeting is een gezamenlijk initiatief van Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Locatie: Boekhandel Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221, Zeist

Aanvang: 19:30 uur
Prijs 7,50 euro
Reserveren
: info@kramerenvandoorn.nl of bij Boekhandel Kramer & Van Doorn, 030-6933033