Schrijversontmoetingen/lezingen

Schrijversontmoetingen/lezingen
Presentatie nieuwe gedichtenbundel van Zeistenaar Kees van Domselaar
Datum: donderdag 12 december 2019
Locatie: Boekhandel Kramer & Van Doorn
Tijd: 20:00 uur
Kosten: Gratis, graag vooraf aanmelden

Kees van Domselaar (1954) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, publiceerde in diverse tijdschriften over Nederlandse poëzie en was jarenlang als poëziecriticus verbonden aan het Utrechts Nieuwsblad. Poëzie van hem verscheen in de literaire tijdschriften Tirade en De revisor. Kees van Domselaar is plaatsvervangend rector op het Christelijk Lyceum Zeist.

Over zijn poëziedebuut, Postfris (2005), schreef Nico de Boer in Awater: ‘Beslist een “postfrisse” belofte.’ Na zijn bundel Een vrouw op het zuiden verschijnt in december 2019 De stille fanfare.

De stille fanfare

In De stille fanfare paradeert een bonte stoet gedichten over de onvermijdelijke, aloude route van het leven, de liefde en de dood. Deze poëzie geeft stem aan de eeuwige verwondering over alles wat onder de zon is, vanaf ‘de oerknal tot de eindknak’. Het besef slechts toevallig en kortstondig aanwezig te zijn in heel dat vreugdevolle, bizarre en tragische bestaan vormt de grondtoon van deze poëzie. Maar zwaar op de hand zijn deze toegankelijke, welluidende en precieze gedichten allerminst. Even scherp als geestig wordt verwoord hoe we uiteindelijk met lege handen staan, ‘want wat ertoe doet, verdwijnt stilletjes en voorgoed, op een dag dat je het niet in de gaten hebt’.

Deze boekpresentatie wordt georganiseerd door Boekhandel Kramer & Van Doorn en vindt plaats in de winkel, Slotlaan 221 te Zeist.
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis