Boek & Film

Boek & Film
Priscilla; serie B
Datum: 02-12-2024
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - ca. 22.30 uur
Kosten: Per serie € 57,50; serie A en serie B samen: € 98,00. Losse kaarten € 12,50 (65+) / 15,00 (indien nog voorradig);

Biopic over Priscilla Beaulieu, die veertien is wanneer rockster Elvis Presley haar in 1959 ontmoet in Duitsland, waar hij als soldaat gestationeerd is. Rockgod Presley valt als een blok voor de jonge Priscilla, neemt haar ook meteen op in zijn clique, maar blijft netjes wachten tot ze achttien is voor de eerste seks. Tenminste, als we Coppola’s beetje dromerige film – gebaseerd op de autobiografie van Priscilla – mogen geloven. Want uiteindelijk komt Priscilla, die van verliefde bakvis verandert in volwassen jonge vrouw, er veel beter vanaf dan de altijd kinderlijk gebleven en beetje hulpeloze Elvis. Wel fraai tijdsbeeld, en sterk gespeeld door Cailee Spaeny als Priscilla en Jacob Elordi (Euphoria) als Elvis.

Gebaseerd op Mijn leven met Elvis van Priscilla Beaulieu Presley en Sandra Harmon

Sofia Coppola / VS, IT / 2023 / 113 min

Serie B Kaartverkoop via Figi

Inleiding vooraf door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen met aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt van te voren via de e-mail een reader bij de film.

Trailer:

Boek & Film wordt georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. Figi-bioscoop.