Boek & Film

Boek & Film
The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry; serie B
Datum: 07-10-2024
Locatie: Figi Bioscoop, Het Rond 2, Zeist
Tijd: 19:30 - 22.00 uur
Kosten: Per serie € 57,50; serie A en serie B samen: € 98,00. Losse kaarten € 12,50 (65+) / 15,00 (indien nog voorradig);

Harold Fry (Jim Broadbent) heeft met zijn vrouw Maureen (Penelope Wilton) een heel normaal leven in een dorpje in Zuid-Engeland. Op een doordeweekse ochtend verlaat hij zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt.
Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land. Hij heeft geen wandelschoenen, geen kaart en telefoon. Hij weet alleen dat hij door moet blijven lopen, om Queenie hoop en steun te geven. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen met hun eigen bijzondere verhalen en sommigen lopen zelfs met hem mee omdat ze geloven in zijn doel. The Unlikely Pilgrimage is een verhaal over liefde, hoop, vriendschap en over de kleine dingen in het leven.

Gebaseerd op De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry van Rachel Joyce

Hettie MacDonald / VK / 2023 / 108 min

Serie B.  Kaartverkoop via Figi

Inleiding vooraf door filmwetenschapper, schrijver en programmaker Gerlinda Heywegen met aandacht voor het boek, de schrijver, de film en de makers ervan. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Uitwisseling van opgedane kijkervaringen geeft mogelijkheid tot interessante gesprekken. Iedere deelnemer ontvangt van te voren via de e-mail een reader bij de film.

Trailer: 

Boek & Film wordt georganiseerd door Literair Zeist i.s.m. Figi-bioscoop.