LiteratuurPrijs Zeist

LiteratuurPrijs Zeist 2020: verhalenwedstrijd

In 2020 organiseren we voor de zesde keer de tweejaarlijkse LiteratuurPrijs Zeist, afwisselend voor proza en poëzie. Deze keer wordt weer een open verhalenwedstrijd uitgeschreven, dit jaar gekoppeld aan een thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Hiermee sluiten we aan bij het thema van de Boekenweek van dit jaar, waarmee wordt aangegeven dat ’we het lef koesteren van schrijvers die de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. De dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld en de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo – ze zijn van levensbelang voor onze samenleving.’ 
Verhalen kunnen tot 10 augustus2020 worden ingestuurd.
Kijk voor de voorwaarden en de wijze van inzenden op het reglement. 

Prijzen

Voor de winnaars zijn er drie geldprijzen: 1ste prijs € 350,-, 2de prijs € 250,-, 3de prijs € 150,-. Daarnaast ontvangt een aantal schrijvers een eervolle vermelding voor hun verhaal.

Prijsuitreiking met presentatie van de bundel

Tijdens een feestelijke avond, op vrijdag 13 november 2020, met voordrachten en muziek worden de prijzen uitgereikt door de wethouder van cultuur, Marcel Fluitman. 
De prijswinnende verhalen zullen samen met de eervolle vermeldingen en een aantal geselecteerde verhalen (totaal 20 verhalen) in een fraaie bundel worden gepubliceerd, die deze avond wordt gepresenteerd. De schrijvers van wie het verhaal in de bundel is opgenomen ontvangen die avond een gratis exemplaar.

De jury

De jury wordt dit jaar gevormd door Henjo Hekman, schrijver/dichter en eerste, inmiddels afgezwaaide Stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter/schrijver en Eelco Rommes, schrijver en winnaar verhalenwedstrijd 2016.
Jurysecretaris: Fred Penninga, schrijver/dichter, presentator en kleine uitgever.

Het wedstrijdreglement is HIER te vinden.
De flyer voor de wedstrijd is HIER te downloaden.

De LiteratuurPrijs Zeist 2020 kan worden uitgevoerd dankzij een financiële bijdrage van:

Meer schrijfwedstrijden en informatie over schrijfcursussen, schrijfevenementen en schrijftips zijn te vinden op schrijvenonline.nl en op schrijverspunt.nl