LiteratuurPrijs Zeist

De tweejaarlijkse Literatuurprijs Zeist werd in 2022 voor de zevende keer uitgereikt, deze keer aan de winnaar van een gedichtenwedstrijd. Deelnemers konden tot uiterlijk 31 juli 2022 – met één gedicht – meedoen aan de wedstrijd.

Prijzen

Voor de winnaars waren er drie geldprijzen:
1ste prijs € 350,-, 2de prijs € 250,-, 3de prijs € 150,-.
Daarnaast ontvingen vijf dichters een eervolle vermelding voor hun gedicht.

De jury

De jury bestond uit direct of indirect bij de Stichting Literaire Activiteiten Zeist (Literair Zeist) betrokkenen of door Literair Zeist aangezochte deskundigen.
De jury voor deze editie werd gevormd door Fred Penninga (adviseur Literair Zeist, dichter/schrijver, kleine uitgever en presentator), Kees van Domselaar (Neerlandicus en dichter/schrijver) en Nanny Luijsterburg (dichter/schrijver/beeldend kunstenaar). Ton Stok (bestuurslid Literair Zeist) vervulde rol van jurysecretaris.

Feestelijke avond met prijsuitreiking en presentatie van de bundel

Tijdens een feestelijk avond, vrijdagavond 18 november 2022, met voordrachten door de genomineerde dichters en omlijst door muziek van zanger-liedjesschrijver Paul de Ridder maakte de wethouder van cultuur, Laura Hoogstraten, de namen van de prijswinnaars bekend en de namen van de dichters die een eervolle vermelding voor hun gedicht kregen. 

De prijswinnende gedichten zijn samen met de eervolle vermeldingen en een aantal geselecteerde gedichten (totaal 30 gedichten) in een fraaie bundel gepubliceerd, die deze avond ook werd gepresenteerd. De dichters van wie het gedicht in de bundel is opgenomen ontvingen een gratis exemplaar. De bundel is voor € 12,50 verkrijgbaar bij Boekhandel Kramer & Van Doorn in Zeist. De bundel is ook te bestellen via info@literairzeist.nl. De verzendkosten zijn voor rekening van de besteller.

De LiteratuurPrijs Zeist 2022 werd in samenwerking met de Vereniging Taalpodium en KunstenHuis Idea georganiseerd en kon worden uitgevoerd dankzij een financiële bijdrage van:

Meer schrijfwedstrijden en informatie over schrijfcursussen, schrijfevenementen en schrijftips zijn te vinden op schrijvenonline.nl en op schrijverspunt.nl