LiteratuurPrijs Zeist

Al vanaf 2010 organiseert Literair Zeist  i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM de LiteratuurPrijs Zeist. Het is een tweejaarlijkse schrijfwedstrijd. De ene keer gaat het om poëzie en de andere keer om proza. De winnaars van deze wedstrijden ontvangen – uit handen van de wethouder Cultuur in Zeist – de LiteratuurPrijs Zeist.
Tijdens een feestelijke avond met voordrachten en muziek worden de prijzen uitgereikt. Dit vindt plaats in gebouw De Klinker (muziekschool / bibliotheek) in Zeist. Ook wordt dan de bundel met prijswinnende en een aantal geselecteerde gedichten/verhalen gepresenteerd. De schrijvers waarvan het gedicht/verhaal in de bundel is opgenomen, ontvangen deze avond een gratis exemplaar. De bundels van de wedstrijden van 2012, 2014 en 2016 zijn nog verkrijgbaar. De bundel van 2010 is uitverkocht.

In 2018 organiseren we voor de vijfde keer de LiteratuurPrijs Zeist: dit jaar is het weer een gedichtenwedstrijd.
Vanaf 1 maart is alle informatie over deze wedstrijd hier te vinden.

LiteratuurPrijs Zeist 2016: verhalenwedstrijd

De inzendtermijn voor de verhalenwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist is 1 augustus gesloten en de afsluitende avond met prijsuitreiking vond plaats op 18 november 2016

De prijzen

Voor de winnaarswaren er geldprijzen: (1ste prijs  € 300,--, 2de prijs 200 euro en 3de prijs 100 euro).

Prijsuitreiking
Tijdens een feestelijke avond, op vrijdag 18 november 2016, met voordrachten en muziek werden de prijzen uitgereikt. 
In totaal zijn 20 geselecteerde verhalen in een fraaie bundel 'Het licht blijft nog lang branden' gepubliceerd, waaronder de drie prijswinnende verhalen en twee verhalen met een eervolle vermelding. De bundel werd tijdens deze avond gepresenteerd. De schrijvers waarvan het verhaal in de bundel is opgenomen, ontvingen een gratis exemplaar.

De jury en het juryrapport
De jury werd gevormd door Paulien de Bruijn (neerlandica), Jeanette Kramp/Saskia de Waal (Boekhandel De Nieuwe Boekerij) en Fred Penninga (schrijver/dichter en adviseur Literair Zeist). Jurysecretaris: Henjo Hekman, schrijver/dichter en Stadsdichter van Zeist