LiteratuurPrijs Zeist

In 2020 organiseren we weer een schrijfwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist. Dan schrijven we weer een verhalenwedstrijd uit.
Vanaf 1 maart 2020 is alle informatie daarover hier te vinden.

LiteratuurPrijs Zeist 2018: gedichtenwedstrijd

In 2018 organiseerden we voor de vijfde keer de LiteratuurPrijs Zeist. Deze keer werd weer een open gedichtenwedstrijd uitgeschreven.
De LiteratuurPrijs Zeist vierde haar eerste lustrum met de uitgave van een extra fraaie bundel. In deze bundel zijn de prijswinnende gedichten, een aantal eervolle vermeldingen én een aantal extra geselecteerde gedichten opgenomen. Bij een aantal geselecteerde gedichten, zijn foto's gemaakt, die bij de gedichten in de bundel zijn gepubliceerd.

Inzenden gedichten

Deelnemers konden tot uiterlijk 1 juli 2018 met een niet eerder gepubliceerd gedicht meedoen aan de wedstrijd. Het thema was naar eigen keuze.
Het wedstrijdreglement is hier te vinden.

Fotowedstrijd

Bij de vijfde editie van de LiteratuurPrijs Zeist schreven we een fotowedstrijd uit.
Iedereen die het leuk vindt om met een smartphone te fotograferen kon meedoen.
De opdracht luidde 'maak een foto die past bij een gedicht dat is ingezonden voor de LiteratuurPrijs Zeist 2018'.
De foto's worden samen met de gedichten gepubliceerd in een prachtige bundel, die bij de prijsuitreiking op 23 november a.s. wordt gepresenteerd.
Daartoe werdop dinsdagavond 28 augustus samen met Bibliotheek Idea, Zeistinbeeld.nl en Wij zijn Zeist een gratis workshop georganiseerd waarbij je tips en trucs kon krijgen van een professionele fotograaf.

Het Reglement voor de fotowedstrijd is HIER te vinden

Prijzen

Aan de winnaars van de gedichtenwedstrijd zijn op 23 november 2018 tijdens een feestelijke avond drie geldprijzen uitgereikt: eerste prijs:  € 350,--, tweede prijs: 250 euro en derde prijs: 150 euro. Daarnaast ontvingen vijf dichters een eervolle vermelding voor hun gedicht.

Er was een extra prijs: voor de foto die het beste aansloot bij het gedicht.

Prijsuitreiking met presentatie van de bundel

Tijdens een feestelijke avond, op vrijdag 23 november 2018, met voordrachten en muziek werden de prijzen uitgereikt door de wethouder van cultuur, Marcel Fluitman.. 
De bundel met de geselecteerrde gedichten én de foto's werd tijdens deze avond gepresenteerd. De dichters waarvan het gedicht in de bundel is opgenomen en de fotografen die een foto bij deze gedichten hebben gemaakt, ontvingen die avond een gratis exemplaar.

De jury

De jury werd dit jaar gevormd door Henjo Hekman, Stadsdichter van Zeist, Hanneke Verbeek, dichter/schrijver en TAALPODIUMredacteur en Eelco Rommes, schrijver en winnaar LiteratuurPrijs Zeist 2016. Jurysecretaris: Fred Penninga, schrijver/dichter, presentator en kleine uitgever.

De jury voor de fotowedstrijd werd gevormd door Jelle Verhoeks (medewerker Bibliotheek Idea Zeist) en Mel Boas (fotograaf en redacteur van Zeistinbeeld.nl)

De flyer voor de wedstrijd is HIER te downloaden

Meer schrijfwedstrijden en informatie over schrijfcursussen, schrijfevenementen en schrijftips zijn te vinden op schrijvenonline.nl