Literatuurquiz

Literatuurquiz

Woensdag 4 april 2018 organiseerde Literair Zeist en Bibliotheek Idea weer een Literatuurquiz.
Negen teams gevormd door o.a. leden van leeskringen, bibliotheken, boekhandels, bestuursleden van literaire stichtingen en andere literatuurliefhebbers gingen met elkaar de literaire strijd aan.
Voor de quiz waren er drie rondes met vragen over bekende schrijvers en hun boeken. De vragen waren gemakkelijk, andere vragen vereisten wat meer literaire kennis. De quizmasters maakten gretig gebruik van beelden, filmpjes en geluidsopnamen.

Deelnemers

Zowel teams, van bijvoorbeeld leeskringen, als individuele deelnemers konden zich inschrijven.
Individuele deelnemers werden op de avond zelf ingedeeld in teams van maximaal vier personen.

Prijzen

De boekenpakketten voor de drie beste teams werden beschikbaar gesteld door Libris Boekhandel Kramer & Van Doorn en Groenveld Boeken uit Zeist. De teams van 'beroepslezers' (boekhandels, bibliotheken) streden om de eer en een wisseltrofee.
 
Het team 'Punt Uit' bestaande uit Patricia Alderhout, Hanske Plenge, Marion van der Poel en Margot de Wit ging er voor de tweede achtereenvolgende keer vandoor met de eerste prijs!.
De tweede prijs was voor de 'Maandagmiddag Literatuurgroep', gevormd door Mieky Veltman, Irene de Korte, Tineke Kneteman en Diane te Hoonte.
De derde prijs was voor het team 'Amnesia' dat bestond uit deelnemers van de Maandagavond Literatuurgroep: Marios Fuhring, Jeannette de Wolf en Hanneke Verbeek. 
 
De wisseltrofee mag een jaar lang pronken in Boekwinkel Kramer & Van Doorn. Dit team had de hoogste score van de teams met 'beroepslezers'. Dit team bestond uit Olaf Tigchelaar, Christa Mulder, Karina Koot, Madelon Munnig Schimidt en Monique Hurkmans.

Presentatie

De presentatie was in handen van Merel Jansen en Frank Heinen.
Zij wilden na hun studie Nederlands iets speels, lichts en vrolijks maken rondom boeken, schrijvers en dichters. Dat resulteerde in de onderhoudende en vrolijk makende literaire quiz.
 
In ons fotoalbum vindt u de foto's van de quiz van 4 april 2018.