23-11-2018 Uitreiking LiteratuurPrijs Zeist 2018.


<< Terug naar fotoalbums

Uitreiking LiteratuurPrijs Zeist

Vrijdagavond 23 november ontving Jana Arns uit Sint-Niklaas (België) de LiteratuurPrijs Zeist 2018. Wilco van de Kamp uit Leiden en Jasper van Loon uit Rijswijk ontvingen respectievelijk de tweede en derde prijs.
Dit jaar was er ter gelegenheid van het eerste lustrum van de LiteratuurPrijs Zeist ook een wedstrijd uitgeschreven om met een smartphone foto’s te maken bij een aantal geselecteerde gedichten. Karina van de Broek uit Zeist ontving de prijs voor de foto die het beste aansloot bij het door haar gekozen gedicht, De moeder van Steven Graauwmans.
De prijzen werden door wethouder Marcel Fluitman uitgereikt op deze feestelijke avond in de theaterzaal van  ‘De Klinker’, te Zeist.
De drie prijswinnende en de met een eervolle vermelding bekroonde vijf gedichten zijn samen met nog 22 andere geselecteerde gedichten opgenomen in de bundel,  En dan het dansend in de schaduw blijven die deze avond ook werd gepresenteerd.
Trio 3 Eilanden zorgde met op muziek gezette gedichten van o.a. Vestdijk en Slauerhoff tussen de voordrachten van de geselecteerde gedichten voor de muzikale omlijsting. 
Fotograaf Mel Boas uit Zeist zorgde voor de foto's.