Literair Zeist slide-1

Literair Zeist

De Stichting Literaire Activiteiten Zeist, roepnaam Literair Zeist, is in 2004 opgericht om literaire activiteiten in Zeist en omgeving te initiëren, te ondersteunen en mede te organiseren.

Doelstelling
Het realiseren van literaire activiteiten in de gemeente Zeist door o.a. het initiëren en organiseren van schrijversontmoetingen, literaire lezingen en het ontwikkelen en uitvoeren van literaire projecten, zoals het Stadsdichterschap van Zeist en de Literatuurprijs Zeist en bevorderen van lokale, regionale en nationale literaire contacten.

Samenwerking
Literair Zeist zoekt bij de uitvoering van haar activiteiten zoveel mogelijk de samenwerking met andere organisaties, zoals vereniging Taalpodium, Boekhandel Kramer & Van Doorn, KunstenHuis Idea, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).en andere culturele en maatschappelijke organisaties in Zeist voor een literaire inbreng bij activiteiten zoals het Wereldwijd Vertelcafé (Cultuur Zeist) en het Kinderboekenfeest Zeist (Stichting Boek & Theater Zeist).
Literair Zeist streeft ernaar om in samenwerking met andere instellingen en organisaties poëzie en/of verhalen in de openbare ruimte te laten zien en horen. Literair Zeist staat open voor samenwerking met lokale organisaties en instellingen voor invulling van literaire activiteiten.
Daarnaast stelt Literair Zeist zich open voor nieuwe literaire initiatieven.

.Zie Publicaties voor meer informatie.

Wilt u met ons meedenken en/of actief zijn in ons bestuur of in de werkgroepen die de activiteiten en projecten uitvoeren? Dan kunt u contact met ons opnemen of het contactformulier op onze website invullen. 

Postadres: Brugakker 1001, 3704 KV Zeist
info@literairzeist.nl

Statuten Literair Zeist